Gå direkt till innehåll
Hyresbostäder satsar på seniorbostäder i Krokek - Pressinbjudan

Pressmeddelande -

Hyresbostäder satsar på seniorbostäder i Krokek - Pressinbjudan

Hyresbostäder har en längre tid sökt möjligheter att kunna erbjuda fler hyreslägenheter med en senior inriktning runt om i kommunen.

"Krokek är en del av Norrköping som varit i vårt fokus en längre tid", säger Roger Glemhorn, förvaltningschef på Hyresbostäder.

Det finns ett mycket stort engagemang hos Krokeksborna. Även kommunen har efter en snabb process med fördjupad översiktsplan och med en pågående detaljplan i centrala delarna varit mycket aktiv i frågan. Hyresbostäder har i en bytesaffär med Whass Fastigheter nu gjort klart med en byggrätt som kan ge upp till 25 seniorbostäder med byggstart efter antagen detaljplan under 2024. I gengäld har Whass Fastigheter fått den kvarvarande byggrätten om ca 8 radhus i kv. Ormen.

Härmed bjuds representanter för media att delta vid en pressträff på temat senior- och kvarboende i hela Norrköping.

När: Onsdagen den 14 juni kl. 14.00

Plats: Krokeks Centrum, Odenvägen 27 (Bakom centrumfastigheten)

Deltagare: Från Hyresbostäder medverkar Christer Frey - styrelsens ordförande, Roger Glemhorn - Förvaltningschef, Jenny Perérs - Kommunikationschef och Veronica Zetterberg - Byggchef

Från Norrköpings kommun medverkar: Reidar Svedahl (Ordf SBN)

Från Whass Fastigheter medverkar Peter Whass och på plats finns även representanter för Kolmårdens Byggemenskap och några av Krokeks seniorer.

Anmäl gärna er medverkan i förväg.

För ytterligare information kontakta Lars Löfgren Hyresbostäder, 0730-20 15 95

Ämnen

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 10 000 lägenheter, varav ca 800 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 000 bostäder fram till 2023.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95