Gå direkt till innehåll
Innergård kvarteret Granen
Innergård kvarteret Granen

Nyhet -

​Pressinbjudan: Nu smyckas Plusboendet i kvarteret Granen – dags för invigning

För exakt ett år sedan blev kvarteret Granen, Sankt Persgatan 126-130B färdigt igen efter en omfattande renovering. Fastigheten ställdes om till att bli ett Plusboende för våra hyresgäster som är 65 år eller äldre. Här har lägenheterna fått anpassad tillgänglighet och erbjuder våra hyresgäster ett tryggt och modernt boende. Nu är det dags att smycka gården!

- Vi har en stolt tradition när det gäller konstnärlig utsmyckning i våra områden. Det här konstverket kändes perfekt för kvarteret Granen och det känns fint att kunna smycka gården efter en så turbulent vår, säger Leif Eliasson, projektledare på Hyresbostäder i Norrköping.

Konstverket ”Fasadsmycken” består av fem konstverk i blankpolerat, rostfritt stål och aluminium, som placerats på fasaden i anslutning till de fem portarna. Varje verk är skapat av hemisfärer i olika storlekar, som är sammansatta på olika sätt, så att varje port får sin egen karaktär.

Konstnären Sissi Westerberg är metallformgivare och smyckekonstnär, utbildad på Konstfack. Hennes ambition var att ge huset ”smycken” som för in ett organiskt element, men som samtidigt kan relateras till de befintliga, mer geometriska konstverken som också består av rostfritt stål. Skulpturerna reflekterar omgivningen och ljuset. På kvällen kommer de lysas upp av en extern ljuskälla som skapar en känsla av att verken lyser i mörkret.

Tillsammans med Sissi Westerberg och Norrköpings Konstmuseum bjuder vi nu in media till en invigningsceremoni på gården. Vi vill självklart att våra hyresgäster ska få vara med – men på avstånd. Vi kommer därför att bjuda våra hyresgäster på en musikalisk överraskning som de kan lyssna till från sina balkonger och fönster.

Media är varmt välkomna att delta
Plats: Kvarteret Granen, Sankt Persgatan 126-130B
Datum: 24 juni 2020
Klockan: 14.00

För mer information kontakta: Stefan Källman, Chef Projekt & Inköp Hyresbostäder 073-020 23 12

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95