Gå direkt till innehåll
Hyresbostäder blir Årets Energiutmanare 2015

Pressmeddelande -

Hyresbostäder blir Årets Energiutmanare 2015

Myggnät, engagemang och effektivitet trots knappa resurser ger Hyresbostäder i Norrköping och Höörs Fastighets AB utmärkelserna Årets Energiutmanare 2015. Bakom priset står bransch- och intresseorganisationen SABO.

Hyresbostäder i Norrköpings framgångsrika arbete med att engagera både styrelsen och barnen i energispararbetet, gör att företaget blir Årets Energiutmanare 2015 i kategorin större företag. I kategorin mindre företag vinner Höör fastighets AB utmärkelsen Årets Energiutmanare 2015. Juryns motivering lyder:

"Hyresbostäder är ett företag där alla är delaktiga i energieffektiviseringen. Från styrelsen och hela vägen till Myggnätet, som är ett nätverk för barn i åldrarna 4-9 år och som bor hos Hyresbostäder. Juryn konstaterar glatt att barnarbete lönar sig för att få sina föräldrar att släcka lampan. Självklart har man också uppnått goda resultat, minus 14 % jämfört med 2005 och resan fortsätter mot målet med 30 % besparing till 2030. Hyresbostäder i Norrköping är en föregångare i att engagera den egna personalen och hyresgästerna i energispararbetet. Här har vi alla mycket att lära."

 - Vi är oerhört stolta över utmärkelsen och ser det som en bra bekräftelse på att vårt arbetssätt är rätt. Minskad energianvändning är en av våra stora utmaningar framåt och priset ger oss ytterligare kraft att fortsätta arbetet varje vecka, varje dag tills vi nått vårt mål. Vi kommer att fortsätta engagera hela företaget och våra hyresgäster - nu med ett än större leende, säger Gunnar Boquist, VD på Hyresbostäder i Norrköping.

För mer information kontakta:

Gabriella Castegren, juryns ordförande, SABO: 08-406 55 16 Stefan Källman, Energi & Miljöchef, Hyresbostäder i Norrköping AB: 011-21 15 85 samt Lars Löfgren, Marknadschef, Hyresbostäder i Norrköping AB: 011-21 15 95

Charlotta Lundström, pressansvarig, SABO: 070-721 20 11

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 9 500 lägenheter och drygt 400 lokaler. Vi ska bli Norrköpings mest attraktiva bostadsföretag. Så lyder vår målbild och det är det vi ständigt strävar efter.Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95