Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Europeiskt nätverk för bostadsföretag går samman för ökat socialt ansvar.

Som en av medlemmarna i Eurhonet ställer sig Stångåstaden bakom en europeisk deklaration om att främja och utveckla det sociala ansvaret inom bostadssektorn. Nätverket har länge verkat för ett hållbart samhälle och ser den europeiska deklarationen om Ansvarsfullt boende som ett stort framsteg i arbetet.

Deklarationen innebär kortfattat att bostadsbolagen ska verka för en rättvis och etisk produktion och förvaltning av bostäder. Bostadsprojekten ska dessutom förbättra ekonomiska och sociala förhållanden i samhället.

  • - Det är oerhört viktigt att vi som kommunägt bostadsföretag är med och skapar en grund för social sammanhållning och lokal utveckling i Norrköpingoch samhället i stort, säger Gunnar Boquist, VD Hyresbostäder.

De parter som undertecknat deklarationen är bland annat överens om att sträva efter hållbara investeringar i fastighetsprojekt, främja social integration och stabilitet i samhället och säkra miljön och naturtillgångar. Det senare kan till exempel innebära energieffektiva åtgärder, grön infrastruktur och grönområden. Bostadsföretagen som undertecknat den Europeiska deklarationen om Ansvarsfullt boende är Hyresbostäder, Stångåstaden, Botkyrkabyggen, Gavlegårdarna och Örebrobostäder.

För ytterligare information kontakta gärna:
Gunnar Boquist VD, på 011-21 15 65 eller Lars Löfgren på Hyresbostäder på 011-21 15 95.

Fakta
Hyresbostäder är sedan 2006 medlem i Eurhonet, European Housing Network. Det är ett nätverk bestående av drygt 30 bostadsbolag från England, Frankrike, Italien, Sverige och Tyskland. Företagens gemensamma nämnare är att de alla är allmännyttiga. I övrigt skiljer sig förutsättningarna åt mellan länderna beträffande lagstiftning, företagens roll på marknaden etc. Vad som också förenar dessa företag är viljan att arbeta för ett hållbart samhälle där påverkan på vår gemensamma miljö minimeras genom medvetenhet och aktiva åtgärder.

Inom Eurhonet bedrivs ett antal arbetsgrupper och projekt för att hitta best practice och lära av varandra. Frågor som Eurhonet arbetar med är t ex integration, energibesparing, CSR, byggkostnader, åldrande befolkning och HR.

Ämnen

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 400 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95