Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

75 sommarjobbare för ett fräschare Norrköping

Onsdagskvällen den 25 mars har Hyresbostäder och ”Håll Norrköping Rent” tänkt sig ockupera stora delar av Drottninggatan. Då bjuds nämligen 16-17 åringar i Norrköping in till en ”audition och speedrekrytering” med målet att hitta ett sommarjobb.

Mitt i centrum, på Drottninggatan 50, kommer hundratals ungdomar att köa som om dom var på väg in till en ”Idol-audition”. Fast det handlar inte om att sjunga eller dansa, utan om att få ett sommarjobb med fokus på ”rent och snyggt” och att bidra till ett fräschare Norrköping. Mellan kl. 16.00 – 19.00 kommer det alltså vara ovanligt många ungdomar i kvarteren på Drottninggatan.

 - Det är tredje året nu som vi satsar på formatet ”audition” och att under en kväll hitta ungdomar till   årets sommarjobb. Vi har jättegoda erfarenheter av det. Det blir effektivt, det går snabbt och en stor fördel för ungdomarna är att vi kan ge besked om de får ett jobb eller inte på bara några dagar, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Nytt för i år är att Hyresbostäder kunnat utöka antalet sommarjobb från tidigare ca 50 platser till årets 75 jobb eftersom Norrköpings Kommun och samarbetet med ”Håll Sverige Rent” bidrar med 25 sommarjobbare. Ungdomarna som ska vara fyllda 16 år men inte fyllt 18 år innan arbetsperioden är slut (v32) ska framför allt bidra till att det blir rent och snyggt. I husen, på gårdarna, i parker och närmiljöer runt om i Norrköping.

Arbetet kommer att ske under 6 veckor, och de som får jobbet är garanterade 3 veckors sommarjobb.

För mer information kontakta:

Lars Löfgren, Hyresbostäder på 0730-20 15 95 eller Roger Ohlsson, 0705-70 30 65

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 9 500 lägenheter och drygt 400 lokaler. Vi ska bli Norrköpings mest attraktiva bostadsföretag. Så lyder vår målbild och det är det vi ständigt strävar efter.Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95