Gå direkt till innehåll
Välkommen till ett annorlunda öppet hus i Navestad

Pressmeddelande -

Välkommen till ett annorlunda öppet hus i Navestad

När: Torsdag 11 april kl. 17-19

Var: Guldringen 50

Hur: Kreativ träff och fika för hela familjen

Hyresbostäder och Samhällsbyggnadskontoret i Norrköpings Kommun har genom en avsiktsförklaring tagit fram en vision där Navestad är en plats för lärande, entreprenörskap, återbruk och en meningsfull fritid. Områdets goda krafter och förebilder och lyfts fram och inspirerar till utveckling. Här finns en samhällelig närvaro och en gemenskap som stärker tilliten och toleransen bland alla som bor och verkar i stadsdelen.

För att visionen ska nås behövs målbilder:

En stadsdel för återbruk och hållbar mobilitet

En stadsdel för aktiv fritid och möten

En stadsdel där lärande och drivkraft står i fokus

En stadsdel för samhällelig närvaro

Nu bjuder vi in alla som bor och verkar i Navestad till ett annorlunda kreativt öppet hus där målbilderna ska förenas och framtidens stadsdel ta form. Konstnären Erik Magassa är en del av föreställningen och kommer sätta färg på allas tankar och idéer.

-Dialog och samverkan med områdets invånare är avgörande för att visionen och målbilderna ska bli verklighet. Vi kallar det för boendekraft, säger Caroline Bielkhammar, stadsdelsutvecklare på Hyresbostäder.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 10 000 lägenheter, varav ca 800 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 000 bostäder fram till 2023.

    Kontakter

    Caroline BIelkhammar

    Caroline BIelkhammar

    Stadsdelsutvecklare 011-211637