Gå direkt till innehåll
Norrköpings nyaste fastighetsbolag - Gamlebro AB

Pressmeddelande -

Norrköpings nyaste fastighetsbolag - Gamlebro AB

Från och med den 1 januari 2016 kommer Gamlebro AB att ägas till 50% av Hyresbostäder, 40% av Heimstaden Investment AB och 10% av Ståhl Invest i Norrköping AB.

Det är Ståhl Invest som säljer 40% av sin andel i bolaget till Heimstaden Investment AB. Ståhl Invest kommer dock att fortsätta äga 10% och ha kvar sitt engagemang.

  • Det känns som ett naturligt steg för att vidareutveckla vårt samarbete med Heimstaden. Jag är glad över att Heimstaden vill satsa på Norrköping och våra unika möjligheter, säger Mikael Ståhl, ägare av Ståhl Invest AB.

Gamlebro AB (fd KN9) äger förutom Yllefabriken också byggrätter på kv. Kroken 9 samt Vårdtornet 14. I Gamlebro AB ingår också fastigheten Vårdtornet 7 (nuvarande Landbloms Gummiverkstad)

  • Heimstaden vill fortsätta satsa långsiktigt och vara en aktör i Norrköping som är med och utvecklar stadens olika delar för framtiden. Yllefabriken ochde byggrätter som också ingår i bolaget är fantastiska möjligheter att göra det på, säger Peter Karlström, projektutvecklare på Heimstaden.

Hyresbostäder fortsätter äga 50% av bolaget.

  • Från vår sida välkomnar vi Heimstaden in i bolaget. Tillsammans blir vi nu vi tre ägare med resurser, långsiktighet och inte minst en stor portion kärlek till Norrköping som borgar för att detta blir precis så bra som det har förutsättningar för, avslutar Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder.

Hela denna medeltida stadsdel är lite som Norrköpings hjärta och nu kommer den att fyllas den med nytt liv. Förutom att det blir bostäder kommer här även finnas moderna kontor och inte minst besöksmål och attraktioner med fokus på hållbarhet och en grön guldkant på tillvaron. Yllefabriken är det första konkreta projektet för Norrköpings nyaste fastighetsbolag – Gamlebro AB.

För ytterligare information, kontakta Lars Löfgren, Hyresbostäder på tel. 0730-20 15 95

Skissbild: Arkitektfirma Helen & Hard AS

Ämnen

Kategorier

Regioner



Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95