Gå direkt till innehåll
Norrköping har en av Sveriges bästa arbetsplatser

Pressmeddelande -

Norrköping har en av Sveriges bästa arbetsplatser

På Norrköpings kommunala bostadsbolag Hyresbostäder anser nio av tio medarbetare att de jobbar på en mycket bra arbetsplats. Det gör att bolaget för fjärde året i rad är certifierade som ett Great Place to Work och därmed bedöms som en av de bästa arbetsplatserna inom fastighetsbranschen i Sverige.

Det internationella företaget Great Place to Work genomför medarbetarundersökningar över hela världen i syfte att hjälpa organisationer inom alla branscher och av alla storlekar att utveckla sin arbetsplatskultur. I en jämförelse med rikssnittet har de företag som blir certifierade som ett Great Place to Work 57 % högre lönsamhet och 41 % lägre sjukfrånvaro.

”Det är väldigt glädjande att vi återigen gör riktigt fina resultat i medarbetarundersökningen! Engagemanget för vårt uppdrag är starkt och det är med stolthet vi konstaterar att vi når vårt mål att vara en attraktiv arbetsgivare inom fastighetsbranschen”, säger Ulrika Jerhammar som är bolagets HR-chef.

”Tack vare att vi har otroligt hög svarsfrekvens i vår medarbetarundersökning får vi en tydlig bild av hur våra medarbetare vill att vi jobbar för att skapa en ännu bättre arbetsplats. Det gör att vi kan jobba med rätt prioriteringar under året och därmed bli ännu bättre och mer engagerade i vårt gemensamma viktiga uppdrag för våra kunder och vår stad”, säger Hyresbostäders vd Gunnar Boquist.

Certifieringen som ett Great Place to Work bygger på data från mer än 100 miljoner anställda i 150 länder. https://www.greatplacetowork.se/

För mer information, kontakta HR-chef Ulrika Jerhammar, ulrika.jerhammar@hyresbostader.setel: 011-21 16 31.


Ämnen

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 10 000 lägenheter, varav ca 800 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 000 bostäder fram till 2023.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95