Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hyresbostäder och energiambassadörerna är bäst i Sverige på energieffektivisering?

Hyresbostäders långsiktiga satsning på att minska energianvändandet med 30% fram till och med år 2030 bär frukt redan nu. Dels genom att vi verkligen sparar energi (8% lägre i år jämfört med år 2005), och dels genom att vårt arbete för att spara energi också uppmärksammas och prisbelönas. År 2012 utsågs Hyresbostäder till Årets Fastighetsförvaltare av tidningen förvaltaren. Juryn ansåg att arbetet med E-Koll i form av tekniska investeringar och installationer kombinerat med ett stort ideellt arbete från fler än 80 Energiambassadörer vart värt att premiera. Samma motivering ligger bakom nomineringen till E-Prize 2013.

Hur kom vi med i den här tävlingen?
Stefan Källman, Energi- och miljöchef på Hyresbostäder:
- Vi anmälde oss på Veckans affärers hemsida och har sedan dess kvalificerat oss till finalen. Nu tävlar vi i vår klass, offentliga företag, mot Eskilstuna Energi & miljö samt Vasakronan.

- Vinnarna presenteras den 2 oktober i samband med Veckans affärers hållbarhetsdag i Stockholm. Förhoppningsvis åker vi därifrån som segrare, även om det redan nu känns som en vinst att vara bland de tre som är nominerade, avslutar Stefan.

Fakta om E-Prize
På fyra år har E-Prize etablerat sig som Sveriges ledande energipris i näringslivet. Priset delas ut i samarbete med E.ON till de företag som utifrån sina egna förutsättningar arbetat med att minska sin energiförbrukning på det mest innovativa och affärsmässiga sättet.

Vinnare utnämns av en jury som består av bl.a. Erik Brandsma – generaldirektör på Energimyndigheten, Maria Sunér-Fleming – Energiansvarig på Svensk Näringsliv m.fl.Priset delas ut i tre klasser; Storföretag, Små- och mellanstora företag samt Offentlig sektor på Veckans Affärers stora hållbarhetsseminarium 2 oktober 2013.

Vill ni veta mer om E-koll och om vår energisatsning?
Kontakta Stefan Källman, Hyresbostäder på 011- 21 15 85 eller
Lars Löfgren, Hyresbostäder på 0730-20 15 95.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 10 500 lägenheter och drygt 600 lokaler. Vi vill vara det personliga bostadsbolaget, där du som hyresgäst är i centrum. Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95