Gå direkt till innehåll
Illustrationsbild från liknande projekt (BoKlok) i Gnesta.
Illustrationsbild från liknande projekt (BoKlok) i Gnesta.

Pressmeddelande -

Hyresbostäder i samarbete med BoKlok - bygger trähus i Skärblacka

Nu har avtalet om att uppföra tre hus med totalt 30 nya lägenheter i Skärblacka undertecknats. 
Det är BoKlok som blir entreprenör och avtalet har tecknats inom ramen för SKLs ramavtal. Byggstarten planeras till början på året och om allt går som det ska är det inflyttning någon gång i årsskiftet 2020/2021.

De nya husen följer den befintliga detaljplanen vilket varit en viktig del i beslutet att nu bygga nya bostäder i Skärblacka. Efterfrågan på hyresrätter är stor på orten, och när vi nu dessutom kan komma igång snabbt, välja hållbara byggmaterial som trä och använda oss av det investeringsbidrag som finns via Boverket blir också hyresnivåerna väldigt attraktiva.

De totalt 30 nya bostäderna kommer fördelas på 12 st 1 rok, 12 st 2 rok och 6 st 3 rok.
Det blir modern och hög standard med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som standard i varje lägenhet. Tvåorna och treorna har antingen altan eller balkong. Parkeringsplatser anordnas i anslutning till husen.

Hyresnivåerna ska förhandlas men baserat på investeringsbidragets normhyra om 1 450/kvm så kommer en 2 rok hamna ca strax över 7000 kr/mån och en 3 rok runt 9000 kr/mån. Mark- och grundläggningsarbeten kommer att påbörjas efter årsskiftet och beräknad inflyttning är runt årsskiftet 2020/2021. Uthyrningsstart är planerad under mars månad. Vi kommer att bjuda in till informationsträffar en bit in på det nya året.

För ytterligare information kontakta:
Lars Löfgren, Marknadschef Hyresbostäder 0730-20 15 95

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 10 000 lägenheter, varav ca 800 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 000 bostäder fram till 2023.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95