Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hela världen ryms i Hageby

Lördagen den 25 augusti kl.13.00 är det dags att inviga Kulturfestivalen 2012 i kvarteret Porten i Hageby (mellan Hageby Vårdcentral och Hageby Centrum). För fjärde året i rad samlas nationaliteter från hela världen och bjuder på det bästa från sin kultur.

- Genom festivalen vill vi sätta Hageby på kartan i ett positivt sammanhang. Hageby har under många år dragits med ett oförtjänt rykte. Genom att lyfta fram den unika och fantastiska mångfald vi har i området hoppas vi på sikt kunna kittla människors nyfikenhet och förändra attityden till stadsdelen, säger Liselotte Fingal, områdesansvarig i Hageby.

Att besöka Kulturfestivalen är kostnadsfritt och bjuder på musik, dans, sång och smakprover på mat och bakverk från de länder som finns på plats. Grundtanken med Kulturfestivalen är att erbjuda alla norrköpingsbor en möjlighet att ta del av respektive lands olika kultur och förutsättningar.

Förhoppningen är att varje besökare ska gå från festivalen och inte bara ha fått smaka god mat, hört bra musik och sett fin dans utan också lärt sig något nytt om en kultur som man inte visste förut.

- Kulturfestivalen ger oss självklart också en möjlighet att visa upp vårt fantastiska område för alla Norrköpingsbor. Vi är stolta över "vårt" Hageby”, säger Liselotte Fingal.

Välkomna till Kulturfestivalen i Hageby 25/8 kl. 13.00-16.00.

För ytterligare information kontakta:
Liselotte Fingal, Områdesansvarig Hyresbostäder, 0730-20 26 94

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95