Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Pressinbjudan: Klockartorpets centrum fortsätter utvecklas

Klockartorpets centrum står inför stora, spännande förändringar. Redan 2013 öppnade Idrottens Hus med lokaler för Norrköpings idrottsföreningar och i lokalerna arbetar Östergötlands idrottsförbund/SISU idrottsutbildarna.

Nu fortsätter utvecklingen. Från och med hösten 2018 renoveras två lokaler i centrum och ger hela området en enhetlig känsla. Arbetet planeras vara klart under 2019. En av lokalerna blir Föreningarnas Hus som ska växa fram utifrån intresse, behov och engagemang. Lokalen kommer att erbjuda både kontors- och arbetsplatser, men också förvaringsmöjligheter tillsammans med en större aktivitetsyta. Den andra lokalen kommer att hysa Kunskapens Hus som ska vara en aktivitetsbaserad möteslokal för olika aktörer som erbjuder någon typ av lärande.

På plats i Klockaretorpets centrum finns sedan 1 mars återigen Kent Karlssons bronsskulptur Olika leka bäst (2018) med ny placering vid ett träd intill Svenska kyrkan. Skulpturen är i form av en realistisk Engelsk Bulldogg med en liten uggla på huvudet och en hare på marken bredvid. Klockaretorpets förskolor har under våren bjudits in att skapa och hitta på historier kring hunden och hans vänner ugglan och haren. Barnens bilder ställs ut i anslutning till skulpturen under Gröna dagen 25 maj.

I samband med Gröna dagen i Klockartorpets centrum 25 maj vill vi visa Klockaretorpets Centrum för dig! Välkommen till Idrottens Hus för en presentation av oss samverkansparter och vad som är på gång.

Pressinbjudan

Datum: 25 maj
Tid: 10.30
Plats: Idrottens Hus, Klockaretorpets Centrum

Samverkansparter:

Norrköpings kommun, Kultur- & Fritidskontoret
Hyresbostäder i Norrköping AB
Östergötlands Idrottsförbund
Norrköpings kommun, Norrköpings Konstmuseum

Kontakt:

Tomas Lindquist, Hyresbostäder, 0730-202292, tomas.lindquist@hyresbostader.se
Thomas Edetun, Offentlig konst, Norrköpings Konstmuseum, thomas.edetun@norrkoping.se
Matilda Lindström, intendent Norrköpings konstmuseum, 0730-20 26 04, matilda.lindstrom@norrkoping.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95