Gå direkt till innehåll
Värmeshow under Framtidsveckan 20-27 april 2016

Pressmeddelande -

Värmeshow under Framtidsveckan 20-27 april 2016

Värmeshow under Framtidsveckan den 20-27 april 2016

Från och med onsdagen den 20 april och en vecka framåt kan du faktiskt få se genom väggar? Du får svar på frågan om det finns det ljus vi inte kan se? Matlinah Omiti kommer till Arbetes Museum och berättar hur vi kan titta på saker som vi inte kan se.

Besökarna blir en del av ett sinnesvidgande showexperiment på temat värme, hållbarhet, energi och klimat. En hypermodern värmekamera fångar upp besökarnas rörelse/värmeenergi i en fantastisk färgexplosion, det man ser är en explosion av färger och rörelseenergi som sprids människor emellan. Värmekameran visualiserar varma respektive kalla områden på kroppen, visar sjukdomar, att alla är lika under huden, den visar hur värme avges och kan isoleras effektivt. Vi filmar och projicerar filmen på en storbildsskärm, till detta kommer många innovativa vetenskapliga experiment på många områden. Värmeshowen är Hyresbostäders bidrag i Norrköpings första framtidsvecka. Den vänder sig till alla, men framför allt till personer i åldern 7-25 år. Projektet syftar till att väcka intresse och engagemang i hållbarhetsfrågor (ekologiskt, socialt och ekonomiskt) som är viktiga för framtiden.

Tider: 10.00 och 13.15. Föreställningen pågår i ca 50 minuter
Plats: Folksamsalen, Arbetets museum
Målgrupp: Mellanstadieklasser i Norrköpings kommun

Läs mer och se en pitchvideo på www.omiomiti.se.

Kontaktperson:
Anna Malmberg, Hyresbostäder, Telefon 07030782042

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 400 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95