Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sommarklubben – gratis aktiviteter för barn och ungdom

I dag startar Sommarklubben som är ett samarbete mellan Hyresbostäder och Östergötlands Idrottsförbund. Under tre veckor får barn och ungdomar mellan 6 – 15 år möjlighet att prova på olika aktiviteter i sitt närområde, helt gratis.

Under tidigare år har Hyresbostäder tillsammans med Östergötlands idrottsförbund erbjudit en prova på vecka för 150 barn. Nu har vi gjort om konceptet till Sommarklubben, så att fler barn och ungdomar får möjlighet att testa nya aktiviteter, träffa nya vänner och göra det nära sitt hem.

Karate, cirkus eller amerikansk fotboll?
Under veckorna 25, 26 och 27 är det en rad olika sporter och aktiviteter som kommer att gå att prova på i Ektorp, Hageby, Klockaretorpet, Marielund och Ringdansen. Det är gratis för alla som är mellan 6-15 år och det inte ett krav att vara hyresgäst hos Hyresbostäder för att vara med.

Mer information om Sommarklubben
På vår hemsida finns mer information om vad som händer i våra områden under veckorna: hyresbostader.se/artikel/sommarklubben

Hyresbostäder har via sin satsning Ungdomsmiljonen under flera år stöttat och samarbetat med lokala föreningar med fokus på barn- och ungdomsverksamhet. Sommarklubben är ett led i detta och vårt mål med veckorna är att skapa en aktiv och bra sysselsättning för barn och ungdomar under sommarlovet. Det ger även olika föreningar ett fönster att visa upp sin verksamhet.

Media är varmt välkomna att delta vid samtliga aktiviteter.

För mer information:

Christin Ekwall, Projektledare Sommarklubben, Östergötlands idrottsförbund,
0707 – 51 27 05, Christin.Ekwall@osterg.rf.se

Anna Elvin, Förvaltningskommunikatör Hyresbostäder, 011 – 21 16 13, anna.elvin@hyresbostader.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 750 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95