Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sommarens höjdpunkt! - Prova på veckan 2014

Vecka 32 kan bli den roligaste veckan på hela sommarlovet. I alla fall för de ca 100 killar och tjejer som under en vecka får prova på massor av olika aktiviteter och träffa nya kompisar - alldeles gratis.

Prova på veckan genomförs som ett dagläger med utgångspunkt från Idrottens Hus i Klockaretorpet C och är öppet för alla barn mellan 9 och 12 år, bosatta i Norrköping. Veckan är kostnadsfri för hyresgäster hos Hyresbostäder. Under årets dagläger får barnen bland annat prova på aktiviteter som lacrosse, amerikansk fotboll, fotboll, cirkus, bordtennis,  handboll, friidrott, brottning, judo, orientering, tennis samt lära sig att arbeta i grupp.

- Det är sjätte året i rad som vi gör detta tillsammans med Östergötlands Idrottsförbund, Sisu, Intersport och 15 idrottsföreningar verksamma i Norrköping. Det är verkligen skoj att få ge barnen en vecka fylld av roliga och samtidigt nyttiga aktiviteter, en chans att prova på och hitta aktiviteter de förhoppningsvis vill fortsätta med i framtiden, säger Åse Ringborg, projektledare på Hyresbostäder.

Syftet med satsningen är att skapa en aktiv och bra sysselsättning för barnen perioden innan skolstart och när föräldrarna börjat jobba efter semestern. Prova på veckan syftar även till att ge olika föreningar ett fönster att visa upp sin verksamhet och kanske locka nya medlemmar och aktiva. Hälsoperspektivet liksom möjligheten för barnen att under veckan få nya kompisar är förstås också viktiga aspekter.

Hyresbostäder har via sin satsning Ungdomsmiljonen under flera år stöttat och samarbetat med lokala föreningar med fokus på barn och ungdomar. Prova på veckan är årets höjdpunkt i den satsningen och har varit oerhört uppskattad av de som deltagit tidigare år.

Media är varmt välkomna att delta vid samtliga aktiviteter.

Start

Tid: Måndag den 4 augusti kl.09.00   
Plats: Idrottens Hus, Klockaretorpet C 

Avslutning

Tid: Fredag den 8 augusti kl. 09.30-11.30
Plats: Borgsmo IP, Klockaretorpet  

Välkomna!

För mer information:
Åse Ringborg, projektledare Hyresbostäder, 011- 21 16 13 eller
Christin Ekwall, projektledare Prova på veckan, Östergötlands Idrottsförbund 070-7512705


Ämnen

Regioner


Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 9 500 lägenheter och drygt 400 lokaler. Vi ska bli Norrköpings mest attraktiva bostadsföretag. Så lyder vår målbild och det är det vi ständigt strävar efter.Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95