Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nya hyror för 2018

Hyresbostäder och Hyresgästföreningen har nu träffat avtal om nya hyror från 1 januari 2018. Förhandlingarna har fortlöpt i en god anda som har präglats av ömsesidig förståelse. Hyreshöjningen ligger inom ramen för tvåårsöverenskommelsen från november 2016 och resulterade i en höjning av den genomsnittliga hyran med 1,20 %. I enlighet med tvåårsöverenskommelsen utgör 0,6 procent en fast höjning och 0,6 procent en rörlig höjning som beror på att Hyresgästföreningen anser att samtliga kriterier gällande god förvaltningskvalitet är uppfyllda.

  • Vi kan konstatera att allt vårt arbete med att tillhandahålla en god förvaltningskvalitet har blivit uppmärksammat av Hyresgästföreningen och det är vi glada för. Framöver satsar vi på attfortsätta utvecklingen av förvaltningen i samarbete med hyresgästerna., säger Hyresbostäders VD Gunnar Boquist.

Kriterierna som bland annat avgjorde att vi uppnådde god förvaltningskvalitet är:

  • Inre och yttre skötsel
  • God tillgänglighet i form av service- och felanmälan via webb/telefon/öppettider
  • Jourverksamhet efter ordinarie arbetstid
  • God/uppdaterad information om händelser i fastigheterna

Den nya hyresnivån innebär att snitthyran inom Hyresbostäders bestånd ökar från1 054 kr/m² till 1 066 kr/m² och år. För en genomsnittslägenhet på 72 m² innebär detta att hyran nu är 6 394 kr/mån.

Hyrorna behöver höjas framförallt på grund av ökade kostnader för fastighetsskötsel, reparationer och underhåll. För att hålla en långsiktigt god nivå på fastighetsförvaltningen är det alltid en konst att få den begränsade hyreshöjningen att räcka till för att täcka ökade kostnader och verksamhetens växlande behov. Hyresbostäder anser att nivån inför nästa år ger en godtagbar balans för att klara av verksamheten på ett bra sätt, men ser samtidigt behov av att kommande års hyresökningar anpassas till ökade insatser inom underhåll och de allmänna kostnadsökningar som vi ser framför oss.

För mer information kontakta: Lars Löfgren, Hyresbostäder på 011-21 15 95 eller 0730-20 15 95

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 750 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95