Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu invigs Idrottstorget i Klockaretorpets centrum


På lördag den 26 maj invigs en ny mötesplats i Klockaretorpets centrum. Mötesplatsen har fått namnet Idrottstorget. Torget är en generös öppen yta med plats för utegym och offentlig konst. I anslutning till torget finns även en ny rastgård för hundar.

Idrottstorget är ett resultat av ett samverkansprojekt mellan Hyresbostäder, Norrevo Fastigheter, kultur- och fritidskontoret och tekniska kontoret.

Hyresgäster och besökare upplevde miljön runt centrumbyggnaderna i Klockaretorpet som otrygg och sliten. Hyresbostäder och Norrevo Fastigheter inledde därför ett samarbete under hösten 2016 för att tillsammans skapa en mer inbjudande, öppen och tryggare plats. Kultur och Fritidskontoret och Tekniska kontoret har under projektets gång bidragit till helheten.

Under invigningen kommer kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S), tekniska kontorets ordförande Karin Jonsson (C), styrelseordförande i Hyresbostäder Thomas Idenås och Norrevo Fastigheters vd Micael Antamo att avtäcka ett konstverk på torget. Norrköpings Konstmuseum ansvarar för konstverket Olika leka bäst som Kent Karlsson har skapat. Helena Persson, museichef på Norrköpings Konstmuseum, medverkar under invigningen.

Under dagen arrangerar Hyresbostäder även Gröna dagen i Klockaretorpet med bland annat marknadsknallar, ansiktsmålning för barnen och från scen underhåller Lotta Källström, Stefan Wikström och Linnea Källström.

Media är välkomna att delta.

Datum: Lördag den 26 maj

Tid: 11.00 - 14.00 (invigning klockan 11.30)

Plats: Klockaretorpets centrum


Kontaktpersoner:

Lars Löfgren

Titel: Marknadschef, Hyresbostäder

Telefon: 011-21 15 95

Daniel Ackermann

Titel: Kommunikationsansvarig, Norrevo Fastigheter

Telefon: 011-15 11 30

Linn Bennich

Titel: Intendent, Norrköpings Konstmuseum

Telefon: 011-15 26 04

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 750 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95