Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Med värmen kommer myggen

Det är ännu ganska långt innan vi får sommarvärme och innan myggen vaknar till liv. Men det finns andra ”myggor” som är aktiva året runt, oavsett väder. Det är barn mellan fyra och nio år som samlas i något vi kallar ”Myggnätet”. Dessa unga miljöspanare har nu jobbat med värme som tema, och avslutar med en värmefest.

Miljöspanarna i Myggnätet har under senhösten i uppdraget ”Spana på värme”. Att värma upp ett hus kostar pengar och tär på klimatet. Uppdragen har därför handlat om vad värme egentligen är, vad man kan göra för att hålla sig varm, vad man kan tänka på för att behålla värmen i huset och även en del experiment som de har kunnat testa tillsammans, bland annat med hjälp av termometrar.

Värmefest med Myggnätet torsdag den 4 februari

På värmefesten får barnen testa sina kunskaper om Värme. Det blir pyssel, pulshöjande aktiviteter och avslutningsvis får vi besök av den mångfaldigt prisbelönta trollkarlen Ason, Bson, Cson.

  • Att jobba med Myggnätet är fantastiskt roligt. Vi märker att det finns ett stort miljöengagemang hos barnen, deras pedagoger och lärare och det bådar gott inför framtiden. Det känns alltid lika roligt att få avsluta varje uppdrag med en festlighet, på så sätt hoppas vi att vi kan uppmuntra fler barn och vuxna att göra hållbara val i vardagen, säger Anna Malmberg, projektledare och ansvarig för Myggnätet på Hyresbostäder i Norrköping AB.

Myggnätet riktar sig till barn i åldern fyra till nio år och är ett samarbete mellan Kommunservice/Hållbar utveckling, Utbildningskontoret, Hyresbostäder och Norrköping Vatten och Avfall.

Media är varmt välkomna att delta.

Tid: kl. 09:30-10:45 torsdag den 4 februari

Plats: Norrköpings mässhallar, B-sal

Kontaktperson:

Anna Malmberg, Projektledare på Energi- och miljöavdelningen, Hyresbostäder
Telefon: 011-21 16 53 E-post: anna.malmberg@hyresbostader.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 400 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95