Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hyresbostäder köper framtida byggrätter vid nya resecentrum

Det kommunägda bostadsbolaget Hyresbostäder i Norrköping har slutfört en bolagsaffär som innebär att man har förvärvat möjligheten till 300-400 nya bostäder i ett attraktivt läge.

Säljaren Vulcania AB har haft en del av fastigheten på Vulkan 7 ute för försäljning. Affären genomfördes som en bolagsförsäljning där Hyresbostäder köpt Norra Lyckorna 2015 AB. Storleken på affären styrs av hur många byggrätter som kan skapas i samband med kommande detaljplan. Underliggande fastighetsvärde är bedömt till ca 150 miljoner kronor.

Hela fastigheten, Vulkan 7, ligger mellan stadsdelen Lagerlunda och Nordantill, längs med nuvarande spårdragning för järnvägen. På området har det sedan slutet av 1800-talet varit både verksamhet och bostäder. Mest känt är den Mekaniska verkstaden Vulcan som sägs ha tillverkat världens första utombordsmotor. Säljaren, Vulcania AB, genom VD Jon Wikdahl säger så här om varför de sålde:

- Ända sedan industriverksamheten minskades ned för drygt 2 år sedan har vi aktivt jobbat med att skapa en vision för området som bygger både på historien och på framtiden. Här finns industribyggnader i rött tegel med tidstypisk arkitektur från 1870-talet och framåt. På norra delen ”Norra Lyckorna” fanns det bostäder fram till 1970-talet. Området har både karaktär och potential. Vi sökte en köpare som kan bostäder. Vi sökte en partner att utveckla och skapa ett område med bostäder, verksamhetslokaler och attraktiva mötesplatser. Vi fann Hyresbostäder och är glada över att ha kunnat slutföra affären som omfattar den norra delen av Vulkan 7.

Från Hyresbostäders sida är tongångarna likartade. Vd Gunnar Boquist, säger:

- Här får vi möjlighet att utveckla en helt ny stadsdel och det blir en mycket spännande del av hela stadens framtida utveckling. I närheten kommer ett nytt resecentrum att etableras och läget blir så centralt det går att komma. Närhet till handel, centrala staden och Stockholm en snabb tågresa bort. För oss är detta ännu en byggsten i arbetet med att skapa förutsättningar för oss och för Norrköping att bli en attraktiv stad att bo, leva och verka i.

Fastigheten, som kommer att vara en del av Hyresbostäders markportfölj, väntar nu på ett kommande detaljplansarbete samt de slutliga lösningarna på var Ostlänken och resecentrum ska etableras. Bostadsproduktion kan bli aktuellt som tidigast kring år 2018/2019.

För mer information kontakta: Gunnar Boquist, Hyresbostäder 011- 21 15 65 och Lars Löfgren, Hyresbostäder 0730-20 15 95 eller Jon Wikdahl, Vulcania AB 0705-23 15 60.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 9 500 lägenheter och drygt 400 lokaler. Vi ska bli Norrköpings mest attraktiva bostadsföretag. Så lyder vår målbild och det är det vi ständigt strävar efter.Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95