Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hyresbostäder i Norrköping säljer - för att bygga bostäder i framtiden

Vi har ett uppdrag att driva och utveckla bostadsmarknaden i Norrköping. Vilket är särskilt viktigt i tider av bostadsbrist. Förväntningar på oss att bygga och skapa fler bostäder i Norrköping är mycket stora, och vi har många olika projekt på gång. Så mycket att vi måste både prioritera och selektera var vi kan och ska lägga våra resurser. 

Vår fastighet i kvarteret Renen på Norra Promenaden 124-126 är en på många sätt fantastisk fastighet. Den har mycket stor potential och med den byggrätt som sedan många år finns i gällande detaljplan gör att den är intressant att utveckla. Vi behöver dock välja och prioritera vilka utvecklingsprojekt och nyproduktionsprojekt som är lämplig att genomföra av oss själva, och vilka vi ska överlåta åt andra att ta vidare. Vi har i linje med det valt att avyttra fastigheten på kvarteret Renen med tillhörande byggrätt till en ny ägare.

 - Att sälja en fastighet som vi ägt och tagit hand om under lång tid är inte ett lättvindigt beslut. Dessutom handlar det om mer än en fastighet. Det är också hyresgästernas hem. Vilket vi är väl medvetna om och har mycket stor respekt för. Men efter att ha vänt och vridit på våra olika alternativ (sälja, utveckla själv, överlåta till hyresgästerna mm) så är det ändå ett riktigt beslut för vår del. säger Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder.

Vi är trygga med de nya ägarna och vi är helt säkra på att huset kommer att utvecklas utan att det nödvändigtvis är vi som gör det. Vi kommer att lägga våra resurser på projekt som vi av olika skäl prioriterat lite högre, fortsätter Gunnar.

Den 3 november tar Subnova AB över.

Från och med måndagen den 3 november tillträder den nya ägare, fastighetsbolaget Subnova AB. Fastigheten omfattar 22 lägenheter på totalt 1 092 kvm BOA. I överlåtelsen ingår också ca 2 000 BTA som fullt utnyttjat motsvara ca 20 lägenheter. Det underliggande fastighetsvärdet motsvarar 16 Mkr.

För ytterligare information, vd Gunnar Boquist, 011-21 15 65 eller Lars Löfgren på 0730-20 15 95.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 9 500 lägenheter och drygt 400 lokaler. Vi ska bli Norrköpings mest attraktiva bostadsföretag. Så lyder vår målbild och det är det vi ständigt strävar efter.Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95