Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ett boende med plus för dig över 65.

Kvarteret Granen som ligger centralt vid S:t Persgatan och Generalsgatan byggdes i början av 1970-talet med syftet att vara ett centralt boende anpassat för äldre. I anslutning till bostadshuset skapades också ett särskilt boende samt lokaler för träffar och verksamheter. Det vi idag känner som S:t Persgatan 124.

Nu, snart 50 år senare, är det dags att återbruka den goda idén. Hyresbostäder, som äger huset, kommer med start under 2018 att inleda en välbehövlig renovering. Det handlar om stambyten, badrum och gemensamma ytor. I samband med det kommer också bostäderna att möta dagens krav på tillgänglighet och trygghet.

Andelen Norrköpingsbor över 65 år växer och förväntningarna på att kunna bo i den egna bostaden allt längre i livet ökar. Samtidigt skapar den nya boendeformen tillgänglighet och trygghet för våra hyresgäster så att de kan bo kvar även vid eventuella rörelse- och funktionshinder.

I samarbete med Vård & Omsorgskontoret i Norrköpings kommun ska därför upp till 120 bostäder i kvarteret gradvis, inte bara renoveras, utan även anpassas för de som är 65 år och uppåt. Omställningen kommer att ske successivt. Med målet att om några år ha ett helt hus, i nära anslutning till bland annat butiker, vårdcentral, apotek, kollektivtrafik och till S:t Persgatans träffpunkt anpassad för personer som är 65 år och äldre.

Information om tanken bakom, hur det ska gå till och vad detta kommer innebär berättar Eva-Britt Sjöberg, ansvarigt kommunalråd för Vård & Omsorg samt Lars Löfgren, Marknadschef på Hyresbostäder på en pressinformation i Träffpunkt S:t Persgatans lokaler.


Representanter för media är varmt välkomna.

Pressinformation

Tid:Fredagen den 5 maj, kl. 10.00
Plats:Träffpunkten, S:t Persgatan 134

För mer information: Kontakta Lars Löfgren på 0730-20 15 95.Välkomna!

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 750 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95