Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ett boende med gott resultat

Fredagen den 13 mars fastslog styrelsen för Hyresbostäder 2014 års verksamhets-resultat. 2014 ett mycket bra år med ett driftsresultat på 281 mkr (226 mkr år 2013), och med ett resultat före skatt på drygt 112 mkr (480 mkr år 2013). Om vi exkluderar reavinster från försäljningar blir resultatet före skatt 100 mkr 2014 och 42 mkr 2013.

Men även andra resultat har varit bra. Antalet renoveringar och nivån på underhållet har överträffats, vakanserna har varit historiskt låga, nyproduktion av bostäder går för högtryck med flera olika projekt igång, och ännu fler står för dörren.

- Det ekonomiska utfallet för 2014 är mycket bra, säger en nöjd Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder. Framför allt för att det beror på ökade intäkter (men inte beroende på hyresjusteringar primärt), på att vi jobbar effektivt och använder våra resurser på ett klokt sätt och, lyckligtvis, på låga finansiella kostnader i form av räntor. På plussidan hittar vi just intäkter då vi har fullt uthyrt, låga räntekostnader, en reavinst från några mindre försäljningar, minskade administrativa kostnader och att det varit ovanligt varmt under 2014. Det varmaste någonsin sedan mätningar började. På minussidan ligger att vi har en tendens till ökade kostnader för skador/risk, men succesivt hoppas vi kunna bygga bort det genom vårt underhållsarbete.

- Vi vill vara en trygg, stabil och attraktiv hyresvärd för Norrköpingsborna. Både för dig som är hyresgäst, eller är en indirekt ägare i egenskap av invånare. Som kommunal-ägt bostadsbolag är det vår roll att driva, leda och utveckla bostadsmarkanden och erbjuda boende åt alla. Det kan vi bara göra om vi står på en stabil, trygg och solid ekonomisk grund. Just 2014 är året då bolaget har det bästa resultatet någonsin och det ger goda möjligheter att öka satsningarna ytterligare i framtiden, säger avgående ordföranden Mattias Ottosson.

Årsredovisningen för 2014 ska fastslås slutligt på bolagsstämmodagen den 24/3.

För mer information kontakta:

Lars Löfgren, Hyresbostäder på 0730-201595 eller Mattias Ottosson, på 0730-201056.

Ämnen

Regioner


Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 9 500 lägenheter och drygt 400 lokaler. Vi ska bli Norrköpings mest attraktiva bostadsföretag. Så lyder vår målbild och det är det vi ständigt strävar efter.Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95