Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Energifest med Myggnätet

Myggnätet är ett hållbarhetsnätverk som riktar sig till barn i åldrarna fyra till nio år. Under våren har miljöspanarna spanat på energi. Uppdragen har handlat om att bli mer medveten om den energi vi använder. Barnen har bland annat gått en upptäcktsfärd på förskolan i jakt på saker som drivs av el, ritat planscher för att uppmärksamma Earth Hour och några har även skapat ett minikretslopp i en glasburk.

Nu är deras uppdrag färdigt  och vi hoppas att det kan inspirera till mer energismarta beteenden såväl hemma som i förskolan och skolan.

För att uppmärksamma deras viktiga spaningsuppdrag vill vi nu sätta igång energin i kroppen och avsluta med en fest! Barnen kommer bland annat få så ett frö, rita klimathänder och rörelseleken ”Mini-Röris”.

- Att jobba med Myggnätet är fantastiskt roligt. Barnen och deras pedagoger är intresserade av hållbarhetsfrågor och det känns hoppfullt införframtiden, säger Anna Malmberg, projektledare och ansvarig för Myggnätet på Hyresbostäder i Norrköping AB.

Myggnätet är ett samarbete mellan Kommunservice/Hållbar utveckling, Utbildningskontoret, Hyresbostäder och Norrköping Vatten och Avfall AB.

Tid: 09:30-10:45
Datum: 17 maj
Plats: Vasaparken

Kontaktperson:

Anna Malmberg
Projektledare på Energi- och miljöavdelningen, Hyresbostäder i Norrköping AB
011-21 16 53
anna.malmberg@hyresbostader.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 750 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbo. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95