Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

En spännande utveckling av Norrköping mest attraktiva stadsdel

Henry Ståhl Fastigheter AB och Hyresbostäder i Norrköping AB samarbetar för att utveckla kvarteret Kroken i centrala Norrköping. Fastigheten är belägen utmed Motala Ström och i omedelbar närhet till Knäppingsborg och Campus Norrköping. Läget i Industrilandskapet och med närhet till Centralstationen och City är mycket attraktivt. Kvarteret Krokens planerade ombyggnation är också en viktig pusselbit i den fortsatta förnyelsen av en ny spännande del av Industrilandskapet. 

Syftet med samarbetet är att utveckla fastigheten med bostäder och kontor. Den äldsta delen av fastigheten är från 1907 och har använts för textilindustri. När fastigheten är ombyggd och klar kommer den inrymma drygt 100 bostäder av olika storlekar och cirka 2 500 kvm kontor. Projektet omfattar även en möjlighet till nybyggnation om cirka 4 000 kvm i direkt anslutning till Strömmen.

Förutom att ett samarbete i sig mellan ett privat och ett kommunalägt bostadsbolag är smått unikt är just detta samarbete resultatet av två företagskulturer delar samma värderingar och ambitioner att utveckla staden. Tillsammans har vi resurser och drivkraft att göra verklighet av visionen om den goda staden och kan bidra genom att lyfta hela kvarteret. Samarbetet sker genom ett gemensamt ägt aktiebolag.

Peter Karlström VD på Henry Ståhl Fastigheter ”- Detta är ett mycket spännande samarbetsprojekt som är bra för fastigheten men också för Norrköping. Samarbetet innebär att ett viktigt projekt kan komma igång snabbare än vad parterna var för sig annars hade kunnat göra.”

Gunnar Boquist VD på Hyresbostäder ”- Vi gläds åt det kommande samarbetsprojektet som innebär nya bostäder och möjligheter i ett av Norrköpings mest unika innerstadslägen. Projektet är inte olikt det som hänt i t ex Manchester eller Liverpool där otillgängliga industrimiljöer i centrala lägen istället blir bostäder, kontor och butiker samt andra allmänna miljöer.” 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:
Peter Karlström, VD Henry Ståhl Fastigheter AB på 011- 23 30 00
och/eller Gunnar Boquist, VD Hyresbostäder i Norrköping AB på 0730-20 26 14


Fakta

•  Fabriksbyggnader med stort kulturhistoriskt värde – påminner om den industriella epoken

•  De äldre byggnaderna är uppförda i början av 1900 med Werner Northun som arkitekt

•  De yngre byggnaderna är uppförda 1943-44 med Anders Möller som arkitekt

•  Lokalerna har använts för textilindustri – Nyborgs fabrik

•  Den totala ytan är ca 20 000 kvm – uthyrningsbara ytor är ca 17 000 kvm

•  Målbilden är bostäder och kontor, övervägande del bostäder

•  Tidplan – samarbetet början nu! Planprocessen är inledd med Norrköpings kommun

•  Gemensamägt bolag mellan Henry Ståhl Fastigheter AB och Hyresbostäder på 50/50 basis

•  Ståhl Fastigheter har erbjudit Hyresbostäder att köpa 50 % av aktierna i KN 9 AB


Ämnen

Regioner


Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 9 500 lägenheter och drygt 400 lokaler. Vi ska bli Norrköpings mest attraktiva bostadsföretag. Så lyder vår målbild och det är det vi ständigt strävar efter.Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95