Gå direkt till innehåll
Daniel – först ut att få bostad via ”Unga hem”

Pressmeddelande -

Daniel – först ut att få bostad via ”Unga hem”

Bostadsbristen är tuff för alla som söker bostad. Och vissa har det tuffare än andra. Till exempel våra unga. Är du 18 år och strax däröver kommer du ofta till korta i konkurrensen om en ledig bostad eftersom du inte hunnit samla på dig så många köpoäng.

Därför lanserade vi i början på mars det vi kallar för ”Unga hem”. Varje månad öronmärker vi på Hyresbostäder ett antal lediga 1:or och 2:or för dig som är i åldern 18-24 år. Syftet är att ge en hjälpande hand in på bostadsmarknaden. Totalt erbjuds ungefär 30-talet lägenheter exklusivt för unga sökanden varje år. 

 En av de första som fått lägenhet via Unga Hem är Daniel Rönnkvist från Alingsås. Efter att ha avslutat sina studier i medieteknik fick Daniel jobb hos företaget Significant Bit i Norrköping, så nu behövdes det en egen lägenhet.
– Jag såg att en av de lediga lägenheterna var märkt som en ”Unga hem”-lägenhet. Efter visningen gick jag in och läste mer om konceptet, det är ju verkligen en asbra grej! 

 Daniel fick sin lägenhet på Östra Promenaden, en etta på 48 kvadratmeter.
– Jag har flyttat runt ganska mycket under min tid i Norrköping, men den här känns riktigt bra. Den har ett kök i ett separat rum, det var viktigt för mig. Jag gillar att laga mat, så det är skönt att ha mycket plats.
– Jag har en bra känsla för Hyresbostäder. Jag har hyrt en av deras lokaler några gånger med, Albrektssalen och har alltid fått ett bra bemötande. Att få en lägenhet såhär smidigt är verkligen skönt. Det ger mig en bra möjlighet att etablera mig i stan – nu har jag både ett jobb och en lägenhet!

Kontakta gärna Daniel Rönnkvist 070-4797721 eller via daniel@ronnkvist.com
Han har godkänt att media kan höra av sig.

För mer information kontakta Lars Löfgren, Marknadschef Hyresbostäder på 0730-20 15 95

Fakta: Unga Hem
- Alla unga mellan 18-24 år kan söka lägenheterna.
- Du hittar dem bland lediga lägenheter, märkta med symbolen ”U” (hyresbostader.se)
- Alla söker på lika villkor, men det är köpoängen som avgör om du får lägenheten eller inte.
- Du kan registrera dig i vår bostadskö från den dag du fyller 16 år.
- Varje år måste du förnya din registrering så vi vet att du fortfarande är intresserad.
- När du fyllt 18 år kan du börja söka de lägenheter du är intresserad av.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hyresbostäder är det kommunägda bostadsföretaget i Norrköping. Koncernen äger och förvaltar ca 9 500 lägenheter, varav ca 400 är studentbostäder som ägs och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder. Utbudet av bostäder är varierat, från lägenheter i sekelskifteshus till det senaste inom nyproduktion. Hyresbostäder vill vara det mest attraktiva bostadsföretaget i Norrköping. Bolaget planerar att bygga ytterligare 1 200 bostäder fram till 2020.

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95