Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Pressinbjudan: Från teori till praktik

Onsdagen den 1 oktober kl. 10:00 – 11:30 har eleverna  i åk 2 på Ebersteinska en träff med framtiden. Då kommer Hyresbostäder, Skanskas, Ebersteinska skolans och Byggnads satsning Praktikpoolarna att visa upp sig och erbjuda eleverna praktikplatser.

Under träffen informeras eleverna om programmet och hur man söker praktikplats via Praktikpoolarna. Exempel från företag som har varit med kommer också att presenteras (Skanska).

-  Praktikpoolarna är ett praktikprogram för hantverkarnas yrkesbranscher startat
på initiativ av Hyresbostäder, Eber, Skanska och Byggnads. Vi har genom programmet kontakt med ett antal företag som erbjuder praktik på sina arbetsplatser. Genom att ta emot elever som praktikanter ges dom  möjlighet att komplettera sina kunskaper från skolan, genom verkliga och lärande arbetsuppgifter, säger Anna Kanervo på Hyresbostäder.

En lyckad praktik kan leda till goda kontakter i framtiden. Ibland kan det leda till extrajobb vid lov eller en lärlingsplats efter avslutad utbildning.

De som går ett yrkesprogram behöver bra praktik och en väg in i arbetslivet. Arbetsgivarna i byggnads- och hantverksbranschen behöver kvalificerad arbetskraft, idag och i framtiden. Nätverket Praktikpoolarna gör det mötet möjligt!

Välkomna till aulan, Ebersteinska skolan onsdagen den 1 oktober kl. 10.00. Det finns möjligheter att träffa och intervjua såväl medverkande företag som elever.

För ytterligare information kontakta:
Anna Kanervo, projektledare Hyresbostäder på 011-21 15 66


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95