Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Pressinbjudan: Bamse åker till framtiden

Arbetets museum visar sedan maj 2014 utställningen Framtidsland. Den vänder sig till ungdomar med visioner och målbilder för en ekologisk, social och ekonomisk hållbar framtid. Nu skapas en ny utställning kring hållbarhet som riktas mot en yngre målgrupp. Tillsammans med Hyresbostäder och barn från Diamantens förskola i Ringdansen har en ny Bamse-utställning börjat ta form.

Barn i åldern 7-10 år hjälper Arbetets museum att bygga en utställning om hållbarhet. I utställningen är det ingen mindre än Bamse som är huvudperson. Han och hans vänner har drabbats av ett problem. Det är Krösus Sork som släpper ut gifter i naturen som gör att Dunderklockan, som är huvudingrediensen i honungen, inte kan växa. Utan den kan inte Bamse bli stark och vem ska då fortsätta att göra alla goda gärningar? Barnen ges i utställningen möjligheten att tillsammans aktivt undersöka nya sätt att påverka idag som förhindrar att miljökatastrofer sker i framtiden.

Så kan grundidén enkelt beskrivas. Utställningen blir verklighet först under senhösten 2015 men redan nu skapas grunden. Pedagogen Josefine Höijer ska tillsammans med barnen från gruppen "Hajen" på Diamantens förskola i Guldringen "leka" fram manuset till utställningen. Detta sker enligt metoden ”Tillsammans med och inte bara för” som Arbetets Museum valt när det gäller att jobba fram lösningar genom interaktion med målgruppen.

Hyresbostäder som har lång erfarenhet att jobba tillsammans med de boende när det gäller att skapa livsmiljöer och som inte minst har ett genuint intresse i hållbarhetsfrågor samarbetar och deltar i skapandet av utställningen. Samarbetet är dessutom etablerat med BAMSE Förlaget AB och EON, Kolmårdens Djurpark och Swedbank.

Inbjudan att hälsa på i den blivande framtiden

Var med när barnen skapar framtiden. Torsdagen den 9 juli kl. 09.00 - 11.30 kommer barnen på Diamantens förskola att jobba extra mycket med utställningen och dessutom göra besök i verklighetens soprum, miljöstationer och återvinningsplatser.

Plats: Förskolan Diamanten, grupp "Hajen", Guldringen.
När: Torsdagen den 9 juli, kl. 09.00 - 11.30. Kontakta oss om vilken tid ni kommer så berättar vi vart i området vi är just då.
Medverkar: Pedagog Josefine Höijer, Museidirektör Niklas Cserhalmi från Arbetes Museum

För mer information kontakta: Lars Löfgren, Hyresbostäder på 0730-20 15 95 eller Niklas Cserhalmi, Arbetets museum på 0733-31 81 82

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95