Gå direkt till innehåll
Nu blir det stökigt i Ringdansen

Nyhet -

Nu blir det stökigt i Ringdansen

Underhållssatsningen hos Hyresbostäder rullar vidare. Och det är inte bara hus och lägenheter som renoveras. Även gårdar, parkeringsdäck och gemensamma ytor behöver ibland få en lyftning. Nu drar ett nästan 10 år lång projekt i gång i Ringdansen.

Bakgrunden är att taken till garagen efter snart femtio år nu har nått slutet på sin livslängd och behöver tätas. Dessa tak är samtidigt också gångvägar, uteplatser och gårdar för de som bor i Ringdansen. Effekten blir att alla gemensamma ytor och även en och annan uteplats/gård får en total make-over.

Renoveringsprojektet omfattar hela Ringdansen och kommer att genomföras etappvis med start den 30 maj 2015 och ett tänkt projekt slut år 2025. Gård för gård går vi sakta fram och fixar till tätskikt, markbereder, lägger nytt gräs och asfalt/grus m.m.

Under renoveringen blir det förstås stökigt och besvärligt för de boende. Det går tyvärr inte att undvika. Men med en massa information, kommunikation och ett gott samarbete mellan oss, hyresgästerna och de entreprenörer vi anlitar hoppas vi att det ska gå så smidigt som möjligt och störa vardagslivet med ett minimum. Men gården är en arbetsplats under ett knappt halvår och det blir begränsad framkomlighet.

Fakta

  • Renoveringen startar den 30 maj med Guldringen 42 – 70 samt Guldringen 33-53.
  • Beräknad tidsåtgång för en etapp är ca 6 månader. Själva rivningen tar ca 5 veckor.
  • Alla lösa föremål och enskild egendom måste vara borttaget inför en rivning. Information om hur och när detta måste ske informeras om per trapphus. 
  • Ersättning för men i nyttjanderätt har förhandlats fram tillsammans med Hyresgästföreningen
  • Totalt pågår projektet fram till år 2025 och omfattar hela Guld- och Silverringen. 
  • Totalt investeras ungefär 150 Mkr.

För mer information, kontakta:
Projektledare Thomas Åsberg, Hyresbostäder tel 011-21 16 35 eller 
Områdesansvarig Rindansen Johan Rundalen, Hyresbostäder tel 011-21 08 93.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Lars Löfgren

Lars Löfgren

Presskontakt Marknadschef 011-21 15 95